ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ ТРАПЕЗНА ВОДА

Може да мислите, че трапезната, изворната и минералната вода са едно и също нещо, но в действителност са доста различни.

 

Трапезната вода е пречистена вода от природен източник, в която примесите са намалени до над 99%. Минералната и изворната вода имат значително по-високи нива на минерали и соли от небиологичен характер и обикновено се добиват от естествен подземен воден източник, като не преминават строгите процеси на пречистване от примеси, през които минава трапезната вода.  

 

Защо да избереш трапезна вода?

С толкова много замърсяване на околната среда , става все по-трудно да сме сигурни, че водата в нашата бутилка е достатъчно чиста и безопасна.  

Трапезната вода може да идва от различни природни източници, но със сигурност  е винаги чиста. Тя преминава през най-стриктния процес на пречистване, преди да бъде налята в бутилката.

Изискванията в стандартите за пречистване на трапезната вода са най-високи и именно поради тази причина е по-добре ежедневно да се пие трапезна вода, отколкото изворна, минерална или чешмяна. Всички примеси, които биха могли да присъстват във водата, са изцяло отстранени.  Трапезна вода Айсберг преминава през строги процеси на пречистване, гарантиращи чистотата й, сред които микрофилтрация, обратна осмоза и дезинфекция с ултравиолетова светлина. Това я прави годна за ежедневна употреба за всички възрасти.

Когато си купувате бутилирана вода, прочетете етикета, за да се уверите, че е обработена така, че да не съдържа микроорганизми. Трапезна вода Айсберг е обработена с обогатен озон, който отстранява напълно бактерии, вируси и други микроорганизми, което съчетано със строгия контрол на пакетиране, гарантира високо ниво на стерилност.

Може да се насладите на най-чистия и най-освежаващия вкус на чиста вода. А когато водата е приятна на вкус, това ни кара да пием повече и да се чувстваме по-здрави и енергични.

Четете внимателно етикета. На много минерални и изворни води е изписано “не е подходяща за всекидневна употреба от деца под 7 години“. Това означава, че водата вероятно съдържа флуорид над 1,5 мг/кг. Макар в малки количества флуоридът да е полезен, той се натрупва в организма и прекомерната му употреба може да навреди на костната ви система и зъбите. При трапезната вода минерализацията е сведена до под 1%, което я прави подходяща за ежедневна употреба за всички възрасти.

 

Всяка бутилирана вода, която е годна за консумация, преминава през някакъв процес на пречистване, но при трапезната вода изискванията към стандартите за филтриране и третиране са много по-стриктни, така че всички патогени, минерали и химикали да се отстранят. За добър тонус и хидратация, носете винаги вода в себе си и пийте поне по 2 литра вода на ден.